Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csirkemáj balzsamecetes málnával, sült paprikával recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 4 piros kápiapaprika
» 1 dl olívaolaj
» 2 ek. borsecet
» 50 dkg csirkemáj
» 2 fej lila hagyma
» 20 dkg húsos szalonna
» 1 fej tetszőleges saláta
» 20 dkg málna
» 2 ek. balzsamecet
» só, bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A paprikákat forró parázs felett süssük meg, majd egyből tegyünk nejlonzacskóba, és 5 percig pihentessük. Ezután a héját húzzuk le, és magozzuk ki a paprikákat. Az olaj felét keverjük össze a borecettel és öntsük a paprikákra. Letakarva tegyük félre.
A csirkemájakat tisztítsuk meg, és forró lobogó vízben 2 percig főzzük. Szűrjük le. A hagymákat hámozzuk meg és vágjuk vastagabb cikkekre, a szalonnát vastagabb szeletekre. A májat , a hagymát és a szalonnát váltogatva húzzuk a nyársra, sózzuk, borsozzuk. A nyársakat fektessük alutálcára, és a faszén fölött többször megforgatva süssük meg.
Szedjük leveleire 1 kis fej salátát, öblítsük le és rakjuk tányérra. A málnát válogassuk ki, locsoljuk meg balzsamecettel. Szórjuk a salátára, helyezzük rá a nyársakat, majd tegyük mellé a paprikákat.
Megjegyzés / tipp:

Ha szeretjük a zöldséget, több grill zöldséget is feltálalhatunk.
Ha nincs alumínium grilltálcánk, hajtogassunk több réteg alufóliából, és kis széleket is formázzunk rá.
0 komment 1 ember kedveli cocco
2012.06.12 15:28
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
paprikákat forró, héját húzzuk, olaj felét, csirkemájakat tisztítsuk, hagymákat hámozzuk, szalonnát vastagabb, szalonnát váltogatva, nyársakat fektessük, faszén fölött, málnát válogassuk, nejlonzacskóba, feltálalhatunk, balzsamecettel, balzsamecetes, csirkemájakat, grilltálcánk, hajtogassunk, kápiapaprika, pihentessük, balzsamecet, megforgatva, tetszőleges, alufóliából, borecettel, váltogatva, paprikákat, paprikákat, paprikákat, alutálcára, tisztítsuk, paprikával, szeletekre, válogassuk, paprikákra, formázzunk, nyársakat, piros kápiapaprika, olívaolaj, borsecet, csirkemáj, lila hagyma, húsos szalonna, tetszőleges saláta, málna, balzsamecet, bors,
Kelt " kiflicske"
2 komment 36 ember kedveli
Gesztenyés rolád...
0 komment 11 ember kedveli
Házi medvehagymás sajt
0 komment 10 ember kedveli
Sajtos csirke
0 komment 3 ember kedveli
Kalocsai oldalas !
0 komment 4 ember kedveli
Almás pite zöld habbal
0 komment 1 ember kedveli
Cappuccino-muffin-
0 komment 4 ember kedveli
Az eredeti Bohém csemege.
1 komment 15 ember kedveli
Medvehagymás pogácsa !
0 komment 16 ember kedveli
Hideg meggyleves
0 komment 5 ember kedveli
Fokhagymás-diós lapcsánka
0 komment 6 ember kedveli
Túró fánk
0 komment 4 ember kedveli
Diós ,gyümölcsös sütemény
0 komment 1 ember kedveli
Citromos-ricottás muffin
0 komment 1 ember kedveli
Banánnal töltött pulykamell
0 komment 7 ember kedveli
Csípős-mézes csirke rizsgolyóval
1 komment 17 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.